Vacature: productmanager business development

11 december 2019 /

Het Foodatelier houdt zich vooral bezig met new business vraagstukken vanuit de ondernemingsstrategie voor diverse klanten in de levensmiddelenindustrie. Bijna alle zaken die nieuw zijn, van simpele aanpassingen tot en met baanbrekende innovaties, zijn risicovol, uitdagend en onzeker. Onze klanten uit de levensmiddelenindustrie verwachten van ons dan ook doordachte plannen en betrokkenheid bij de uitvoering, altijd vertrekkende vanuit strategie, consument- en marktinzichten en technologie. En dan vooral voor die plannen die het verschil maken!

Daarvoor werken wij met een team van jonge en ervaren professionals op het gebied van strategie, marktonderzoek, productontwikkeling en marketingmanagement. Wij werken o.a voor Beemster Kaas, Boermarke, Zwanenberg Food Group, Pré Pain, Hilton Foods en Mission Foods.

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste productmanager business development

Profiel
Het is aan jou om een heldere & commerciële strategie binnen de projecten voor onze klanten uit te werken en hier praktisch inhoud aan te geven. Op basis van de analyse van insights en data leg je de basis voor new business en ontwikkel je relevante business- en productproposities. De strategische doelstellingen van de klant vertaal je door naar concrete sales- & marketingactiviteiten. Je bent leergierig, flexibel en stressbestendig. Het past bij je om de rol van projectleider op te pakken voor projecten.

Functie-eisen
Afgeronde opleiding HBO opleiding (in een commerciële en/of foodrichting – CE/BE/HAN/HAS/Food & Business)
Enkele jaren aantoonbare commerciële kennis en ervaring in de levensmiddelenindustrie, foodservice en/of retail
Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift
Ervaring met new business vraagstukken is een pré!

Competenties
Analytisch denken is voor jou heel logisch;
Je kan zelfstandig werken, maar vindt samenwerken ook belangrijk;
Je bent communicatief vaardig en hebt een pro-actieve houding;
Ervaring met rapportages & data (als IRI, Nielsen, GFK) en MS Office.

Aanbod
Een uitdagende job, waarbij je met een klein, enthousiast team in een inspirerende werkomgeving werkt. Je hebt een leuke en vooral inspirerende samenwerking met de collega’s van Digital Chef, je krijgt een marktconform salaris en (bijna) elke week sluiten we de week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel! Als foodies laten we ons graag inspireren door regelmatig samen op pad te gaan (nationaal & internationaal); bezoek aan nieuwe retail formules, concept stores, restaurants, steden etc.

Het betreft een fulltime functie.

Meer weten of vragen? Neem contact ons op via 053-4801730 en vraag naar Robbert.

Reageren? Mail je CV en motivatie uiterlijk 19 januari naar  info@hetfoodatelier.nl